Widlund House

first_img Photographs Architects: Claesson Koivisto Rune Area Area of this architecture project Save this picture!© Lindman Photography+ 26 Share CopyAbout this officeClaesson Koivisto RuneOfficeFollowProductGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSandvikHousesSwedenPublished on May 15, 2012Cite: “Widlund House” 15 May 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?维德兰德海滨别墅 / Claesson Koivisto Rune Architect是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects 2011 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/234541/widlund-house-claesson-koivisto-rune-architect Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/234541/widlund-house-claesson-koivisto-rune-architect Clipboard Year:  Area:  220 m² Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project photographs:  Lindman PhotographyPhotographs:  Lindman Photography Text description provided by the architects. This house is like a funnel of light, space and sea views. The location is the west coast of the Baltic island of Öland. The white concrete box is “corsetted” in the middle, creating slightly sheared wall and roof angles. This gives the house both its direction and character, while also marking the difference between the rear private two-storey bedroom part and the communal double ceiling-height front part. Save this picture!© Lindman PhotographyRecommended ProductsRailing / BalustradesC.R. LaurenceGRS TAPER-LOC Glass Railing SystemStonesCosentinoSilestone® Sunlit Days SurfacesConsole tablesBoConceptLos Angeles Lounge Table 6270Precast concrete is perhaps not the most common choice for a private house at this scale, but was ideal for achieving the ultimate precision in manufacturing tolerance and colour/finish. The concrete is not painted or surface-pigmented but solid white, which gives it a wonderful glow. Save this picture!The joints between the concrete elements are carefully designed and positioned so that – instead of interfering with – they become part of the building’s geometry and expression. The sealant in between is gray to enhance the graphic effect rather than matching the concrete surface.Save this picture!© Lindman PhotographyProject gallerySee allShow lessSuperbowl Project / Supermachine StudioArticlesAD Recommends: Best of the WeekArticles Share Widlund HouseSave this projectSaveWidlund House ArchDaily CopyHouses•Sandvik, Sweden Year:  2011 Widlund House “COPY” “COPY” Houses Swedenlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *