Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

first_img “COPY” 2016 Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture United States Photographs Sugar Shack Residence / Alterstudio ArchitectureSave this projectSaveSugar Shack Residence / Alterstudio Architecture Save this picture!© Casey Dunn+ 18Curated by María Francisca González Share Area:  3570 ft² Year Completion year of this architecture project “COPY” CopyHouses•Austin, United States Projectscenter_img CopyAbout this officeAlterstudio ArchitectureOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAustinOn InstagramUnited StatesPublished on January 28, 2019Cite: “Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture” 27 Jan 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910091/sugar-shack-residence-alterstudio-architecture Clipboard Photographs:  Casey Dunn Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910091/sugar-shack-residence-alterstudio-architecture Clipboard Manufacturers: Cosentino, Fleetwood, American Custom Lifts, Ecosmart, KnollSave this picture!© Casey DunnRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. The Sugar Shack Residence is wedged between a dramatic steep ravine and a more sedate, manicured outdoor pool and garden; as such, the house bends to accommodate its surrounding landscape.Save this picture!© Casey DunnSave this picture!SectionSave this picture!© Casey DunnThis site condition determined the way that the interior spaces are organized – creating a long spine along which spaces are laid out linearly. Located at the inflection point of the bend is a breakfast nook, which is articulated by a niche clad in blue velvet, a small pendant and an Eero Saarinen dining table.  Adjacent to this is the living area which opens up and brings natural light deep into the house.Save this picture!© Casey DunnSave this picture!2nd floor planSave this picture!© Casey DunnThe windows in the house were laid out to block neighboring views while maximizing natural light.  Throughout the house, the ceiling plane is detailed to be as free of elements as possible and read like a continuous plane, with ceiling fixtures grouped together in a steel housing to minimize their presence. The materials were a combination of light and dark: clear sealed steel, white oak, and raw concrete. As in the recessed ceiling fixtures, attention was given to how electrical outlets and light and media controls were recessed into steel panels to minimize their visual impact. Taken in combination, this subtle approach to the interior leads the eye not only to the architectural detailing and materiality, but also to the two landscapes that abut the Sugar Shack Residence.Save this picture!© Casey DunnProject gallerySee allShow lessIndoor Playground (Doubling as Lecture Hall) of Yueyang County No.3 Middle School / …Selected ProjectsPalafolls Bus Stop / MIAS ARCHITECTSSelected Projects Share Architects: Alterstudio Architecture Area Area of this architecture project Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *