MP House / I Like Design Studio

first_img Year:  Manufacturers: Materialistic Co.,Ltd., Naspa Asia Co.,Ltd. Houses CopyAbout this officeI Like Design StudioOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSustainabilityKhet Thawi WatthanaThailandPublished on June 16, 2019Cite: “MP House / I Like Design Studio” 16 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Soopakorn Srisakul Manufacturers Brands with products used in this architecture project MP House / I Like Design StudioSave this projectSaveMP House / I Like Design Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/919074/mp-house-i-like-design-studio Clipboard “COPY” Narucha Kuwattanapasiri Photographs Interior Design:Petchusa KuwattanapasiriEngineers:Kor-IT Structural Design and Construction Co.,Ltd.Client:Chanon Kuwattanasiri, Peeraya NakpeerayuthCity:Khet Thawi WatthanaCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Soopakorn SrisakulText description provided by the architects. This house is located at Chuan Chuen Park Ville Village, Kanchanaphisek Road. The land used to be an old house of the owner who had lived with their parents until they grown up. The owner decided to demolish all the old house and build their new one to support the family in the future.Save this picture!© Soopakorn SrisakulSave this picture!Mass StudySave this picture!© Soopakorn SrisakulThe main requirement of owner was they want a small house. Each room is designed to be compact area. The void or windows around the house were not much because they do not want external heat entering the house. Still feeling high privacy but good ventilation as well. The house is designed to divide the area into 2 parts. Part 1 is the residence of the owner, consisting of living room, dining room, pantry and Thai kitchen on the 1st floor. Master bedroom, kid bedroom, working room and music room on the 2nd floor. Part 2 is prepared for parents or guests who visited. This part is separated from a house and can be connected by common area.Save this picture!© Soopakorn SrisakulSave this picture!1st floor planSave this picture!© Soopakorn SrisakulAccording to the requirement that the owner wants to cut off the external context. Designer therefore created an enclosed space and view inside by putting tree and pond, open top roof space, allow rain and air to flow through this enclosed area to create a natural atmosphere in middle of the house. Creating circulation inside the house to be able to see “Natural court” from every room. The area outdoor has a terrace for family relaxing activities. This area can be connected living room and kid room. There is floating steel staircase that can walk up to connect to the garden and balcony above.Save this picture!© Soopakorn SrisakulSave this picture!Section A – BSave this picture!© Soopakorn Srisakul2nd floor garden and deck designed with emphasis on privacy, designed to be a high wall enclosed space cut off with external environment, leave only the tree, the seats and the sky. This area is prepared beside the Master bedroom for living at night, watching the stars and resting the eyes from fatigue.Save this picture!© Soopakorn SrisakulProject gallerySee allShow lessHouse in Pirogovo Golf Club / Samsonov DesignSelected ProjectsVilla in Hakuba / Naka ArchitectsSelected Projects Share Area:  450 m² Year Completion year of this architecture project 2019 “COPY” Lead Architect: ArchDaily Architects: I Like Design Studio Area Area of this architecture project Projects Save this picture!© Soopakorn Srisakul+ 50Curated by María Francisca González Share MP House / I Like Design Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/919074/mp-house-i-like-design-studio Clipboard Thailand CopyHouses, Sustainability•Khet Thawi Watthana, Thailandlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *