Zhao House / Chuantuo Architecture

first_imgPhotographs:  Kunming tundra photography China “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/931076/zhao-house-chuantuo-architecture Clipboard CopyAbout this officeChuantuo ArchitectureOfficeFollowProductsWoodGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesQujingChinaPublished on December 31, 2019Cite: “Zhao House / Chuantuo Architecture” 31 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?云南曲靖赵宅:心中有境,处处造园 / 青岛川拓建筑设计工作室是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  395 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Qujing, China Lead Architect: “COPY” Zhao House / Chuantuo Architecture Architects: Chuantuo Architecture Area Area of this architecture project ArchDailycenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/931076/zhao-house-chuantuo-architecture Clipboard Projects Zhao House / Chuantuo ArchitectureSave this projectSaveZhao House / Chuantuo Architecture Houses Year:  Kai Wang Engineering:Can Gao, Wenhua Tang, Hengdong Li, Zulin Zheng, Zhenyi SuLandscape:Kai WangClient:Mr. Zhao (private)City:QujingCountry:ChinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!aerial view. Image © Kunming tundra photographyRecommended ProductsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The project use modern vocabulary to communicate with the surrounding rural houses, drawing on the traditional classical architectural space and extracting the relationship of its spatial composition. As the main building material, red brick embodies the traditional craftsmanship and wisdom, which will make the building space more real and pure.Save this picture!1st and 2nd courtyard. Image © Kunming tundra photographySave this picture!front door view from courtyard. Image © Kunming tundra photographySpace systemThe space system of the whole house is based on the skeleton of two courtyards. Different volumes of the courtyard are implanted into the alley space by means of separation and pulling, resulting in multiple paths.Save this picture!front door. Image © Kunming tundra photographyQuadrangleThe master of nets garden is the source of inspiration for the improvement of the space of the courtyard. The living room, dining room, kitchen and other public rooms are arranged around the courtyard. The small building on the north side recesses to form two small courtyards, which effectively solves the problem of privacy and eliminates the pressure of the small building on the courtyard.Save this picture!1st courtyard. Image © Kunming tundra photographySave this picture!yard and distant hills. Image © Kunming tundra photographyThe half-pavilion built with red brick breaks the square of the courtyard space. The pool water surrounds the mouth of the cave, allowing you to sit and rely on it.Save this picture!courtyard. Image © Kunming tundra photographySave this picture!courtyard aerial view. Image © Kunming tundra photographyAt the interface of the first and second courtyards, the verandas expand and protrude forward, increasing the visual level of the courtyard.Save this picture!building in sunset. Image © Kunming tundra photographyThe mandala design is adopted as the design concept in the ground landscape of the courtyard. A stream of water is surrounded by pebbles and some stones are placed, just like a natural stream. Around the verandah ground, to the water stream side, hidden the visual boundary, the stream in the four corners of the courtyard into four square pool, lotus to add some poetry to the courtyard.Save this picture!half pavilion. Image © Kunming tundra photographySave this picture!half pavilion and courtyard. Image © Kunming tundra photographyGarden and fieldThe living room, the dining room and the living room are a group of buildings that zigzag to create a lost path, just like a segment cut out in the literati garden of the Ming and qing dynasties. It is just a corner of the garden here.Save this picture!filed. Image © Kunming tundra photographySave this picture!door perspective. Image © Kunming tundra photographySave this picture!compound facades. Image © Kunming tundra photographyI hope this project can be replicated, and to a certain extent, it can correct the excessive urbanization and even vulgar rural construction.Save this picture!tile wave. Image © Kunming tundra photographyProject gallerySee allShow lessMajor Cities Face High Risk of Flooding According to a Goldman Sachs ReportArchitecture NewsKjellander Sjöberg Wins Competition to Climate Proof the Coastal Town of Faaborg in …Architecture News Share Photographs Save this picture!courtyard perspective. Image © Kunming tundra photography+ 40Curated by 韩爽 – HAN Shuang Share 2018last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *