His Loft / Kevin Veenhuizen Architects

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950431/his-loft-kevin-veenhuizen-architects Clipboard His Loft / Kevin Veenhuizen Architects The Netherlands Architects: Kevin Veenhuizen Architects Area Area of this architecture project “COPY” Manufacturers: Zoet Hout Save this picture!© MWA Hart Nibbrig+ 22Curated by Paula Pintos Share CopyLoft•Amsterdam, The Netherlands Photographs ArchDaily Year:  Loft CopyAbout this officeKevin Veenhuizen ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingLoftAmsterdamOn FacebookThe NetherlandsPublished on October 30, 2020Cite: “His Loft / Kevin Veenhuizen Architects” 30 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950431/his-loft-kevin-veenhuizen-architects Clipboard “COPY” J.C.Nieuwenhuizen His Loft / Kevin Veenhuizen ArchitectsSave this projectSaveHis Loft / Kevin Veenhuizen Architects Contractor: Area:  100 m² Year Completion year of this architecture project Projects Architect:Kevin Veenhuizen ArchitectsClient:PrivateCity:AmsterdamCountry:The NetherlandsMore SpecsLess SpecsSave this picture!© MWA Hart NibbrigRecommended ProductsBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXConcealed Blind System – One-BoxWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewText description provided by the architects. His loft is designed in the Top-Up building in Amsterdam-Noord. The beautiful casco, built according to the ‘’open building’’ idea, immediately called for a specific atmosphere. The simplicity of the available materials – concrete slabs and ceiling held together by massive timber columns – and the glazed facade brought up the strong spatial concept of the loft.Save this picture!© MWA Hart NibbrigThe design intends to blur boundaries between domestic functions and rather produce a feeling of continuity. This spatial concept is enforced by our humble material choice. Not more than two materials are added, barely touching the casco: a continuous smoked oak flooring and three boxes cladded with Ash timber.Save this picture!© MWA Hart NibbrigSave this picture!PlanSave this picture!© MWA Hart NibbrigOf the physical envelope twenty-five percent needed to be dedicated to professional activities. All services such as electricity, heating, running water, and ventilation are delivered at the doorstep for the two areas. Combined with the use of a raised floor, it offered maximum flexibility to design the interior.Save this picture!© MWA Hart NibbrigThree boxes, which can be seen as big pieces of furniture, house specific functions such as a bathroom, WC, storage, kitchen, and open shelves. Spaces flow in between, from an intimate sleeping zone to a comfortable living area or a generous professional work environment, all inserted in the space between the boxes.Save this picture!© MWA Hart NibbrigThe first box sits on excision in the floor that is filled with tiles and is an angular kitchen island merged with the circular shape of a dining table. The result is tailor-made furniture linking the cooking, eating, and living functions within the area dedicated mostly to day activities.The second box is two-faced: one side presents itself to the living area with open shelves – a small library – and relevant appliances. On the other side are the bathroom and the WC, generating an intimate sleeping zone at its back. Yet no physical boundaries are created.Save this picture!Sustainability DiagramThe third box defines the workspace and houses a closet, a storage room, a visitor’s toilet as well as a pantry and open shelves. Also designed to function as a fully autonomous guest room with shower and kitchenette, this space is marked by a wall, slicing the third box in its middle and topped with waffle-glass to remove visual barriers. A full-height pivoting door connects the living and work functions.Save this picture!© MWA Hart NibbrigResponding to the simplicity of the casco, the boxes are carefully crafted. The scaled-up furniture is covered with a refined ash finish. Contrasting with this delicate appearance, the concrete ceiling is left rough, as delivered, with ventilation and electricity services visible, displaying their technical ballet.Save this picture!© MWA Hart NibbrigHis Loft was designed for an ambitious client, and led to a fluid, tailor-made home with qualities derive from simplicity.Save this picture!© MWA Hart NibbrigProject gallerySee allShow lessRhythm House / Julius Taminiau ArchitectsSelected ProjectsReframing the Monumental: Reclaiming the Architecture and Public Spaces of the Forme…ArticlesProject locationAddress:Amsterdam, The NetherlandsLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share 2020 Photographs:  MWA Hart Nibbrig Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *